de Online Broker

De online broker is in feite een beurshandelaar. Op het internet zijn verschillende online brokers te vinden oa Saxo , Bolero , DEGIRO , Keytrade , etc.

Het loont de moeite om op voorhand de verschillende online brokers met elkaar te vergelijken. Hierbij zal je een duidelijk verschil kunnen zien in prijs en service die ze aanbieden. Het prijsverschil zit hem vaak in transactiekosten , al dan niet aansluitkosten voor een welbepaalde beurs waarop je aandelen wil verhandelen.

In mijn geval heb ik gekozen voor de online broker DEGIRO. Deze online broker heeft voor mij het voordeel dat deze ongekend lage tarieven hanteert en je momenteel een tegoed krijgt van €50. Wat wil zeggen dat uw eerste transactiekosten tot €50 gratis zijn.

Na het aanmaken van een account bij DEGIRO moet je uw bankrekening die je wil gebruiken om geld over te maken naar DEGIRO koppelen. Dit doe je door €0.01 over te schrijven naar uw rekening bij DEGIRO.

Merk op dat de rekening bij uw bank dezelfde naam heeft als uw account bij DEGIRO. Indien dit niet het geval is zal de koppeling niet goedgekeurd kunnen worden.

Eens goedgekeurd kan je starten met beleggen en een van de makkelijkste manieren om te beleggen is beleggen in ETF’s.

Wat zijn nu ETF’s ?

ETF’s (Exchange-Traded Fund) of ook wel tracker genoemd zijn samengestelde effecten die net zoals aandelen met een order kunnen aangekocht of verkocht worden via de online broker op de beurs.

De ETF volgt een aantal onderliggende aandelen of grondstoffen. Het voordeel van beleggen in ETF’s is het voordeel dat je met een ETF kan beleggen in honderden onderliggende bedrijven verspreid over de hele wereld.

Een spreiding kan gaan van regio , sectoren , currencies , enz.

Soorten ETF’s

Er zijn verschillende soorten ETF’s beschikbaar voor beleggers die kunnen worden gebruikt voor het genereren van inkomsten, speculatie, prijsverhogingen en om risico’s in de portefeuille van een belegger af te dekken of gedeeltelijk te compenseren. Hier is een korte beschrijving van enkele van de ETF’s die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn.

Obligatie-ETF’s
Obligatie-ETF’s worden gebruikt om beleggers regelmatig inkomsten te verschaffen. Hun inkomensverdeling hangt af van de prestaties van de onderliggende obligaties. Dit kunnen staatsobligaties, bedrijfsobligaties en staats- en lokale obligaties zijn, ook wel gemeentelijke obligaties genoemd.

In tegenstelling tot hun onderliggende instrumenten hebben obligatie-ETF’s geen vervaldatum. Ze handelen over het algemeen tegen een premie of korting van de werkelijke obligatiekoers.

Aandelen-ETF’s
Aandelen-ETF’s bestaan ​​uit een mand met aandelen om een ​​enkele industrie of sector te volgen. Een aandelen-ETF kan bijvoorbeeld auto- of buitenlandse aandelen volgen. Het doel is om een ​​gediversifieerde blootstelling te bieden aan één enkele sector, een sector met high-performers en nieuwkomers met groeipotentieel.

In tegenstelling tot aandelenfondsen, hebben aandelen-ETF’s lagere kosten en houden ze geen daadwerkelijke eigendom van effecten in.

Industrie-ETF’s
Industrie- of sector-ETF’s zijn fondsen die zich richten op een specifieke sector of branche. Een ETF voor de energiesector omvat bijvoorbeeld bedrijven die in die sector actief zijn. Het idee achter branche-ETF’s is om blootstelling te krijgen aan de voordelen van die sector door de prestaties van bedrijven die in die sector actief zijn te volgen.

Een voorbeeld is de technologiesector, die de afgelopen jaren getuige is geweest van een geldstroom. Tegelijkertijd wordt de keerzijde van volatiele aandelenprestaties ook beperkt in een ETF omdat ze geen directe eigendom van effecten inhouden. Industrie-ETF’s worden ook gebruikt om in en uit sectoren te rouleren tijdens economische cycli.

Grondstoffen-ETF’s
Zoals hun naam al aangeeft, beleggen grondstoffen-ETF’s in grondstoffen, waaronder ruwe olie of goud. Commodity-ETF’s bieden verschillende voordelen. Ten eerste diversifiëren ze een portefeuille, waardoor het gemakkelijker wordt om tegenslagen in te dekken.

Grondstoffen-ETF’s kunnen bijvoorbeeld een kussen vormen tijdens een malaise op de aandelenmarkt. Ten tweede is het houden van aandelen in een grondstoffen-ETF goedkoper dan fysiek bezit van de grondstof. Dit komt omdat de eerste geen verzekerings- en opslagkosten met zich meebrengt.

Valuta-ETF’s
Valuta-ETF’s zijn gepoolde beleggingsvehikels die de prestaties van valutaparen volgen, bestaande uit binnenlandse en buitenlandse valuta. Valuta-ETF’s hebben meerdere doelen. Ze kunnen worden gebruikt om te speculeren over de prijzen van valuta’s op basis van politieke en economische ontwikkelingen voor een land.

Ze worden ook gebruikt om een ​​portefeuille te diversifiëren of als afdekking tegen volatiliteit op forexmarkten door importeurs en exporteurs. Sommige worden ook gebruikt om zich in te dekken tegen de dreiging van inflatie. Er is zelfs een ETF-optie voor Bitcoin.

Inverse ETF’s
Inverse ETF’s proberen winst te behalen uit aandelendalingen door aandelen te shorten. Shorten is het verkopen van een aandeel in de verwachting van een waardedaling en het terugkopen tegen een lagere prijs. Een inverse ETF gebruikt derivaten om short te gaan op een aandeel.

In wezen zijn het weddenschappen dat de markt zal dalen. Wanneer de markt daalt, stijgt een inverse ETF met een evenredig bedrag. Beleggers moeten zich ervan bewust zijn dat veel inverse ETF’s Exchange Traded Notes (ETN’s) zijn en geen echte ETF’s. Een ETN is een obligatie maar wordt verhandeld als een aandeel en wordt gedekt door een emittent zoals een bank. Neem contact op met uw makelaar om te bepalen of een ETN geschikt is voor uw portefeuille.

In de VS zijn de meeste ETF’s opgezet als open-end fondsen en zijn onderworpen aan de Investment Company Act van 1940, behalve wanneer latere regels hun wettelijke vereisten hebben gewijzigd. Open-end fondsen beperken het aantal investeerders dat bij het product betrokken is niet.

de Online Broker

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven