Overzicht digitale munten

Vandaag de dag bestaan er meer dan 9000 digitale munten.

Een aantal van deze populaire munten zijn:

  • Bitcoin (BTC) – Bitcoin gebruikt peer-to-peer-technologie om zonder centrale instantie of banken te kunnen werken; het verwerken van transacties en het uitgeven van bitcoins gebeurt collectief door het hele netwerk.
  • Litecoin (LTC) – Litecoin is een peer-to-peer cryptocurrency waarmee vrijwel kosteloze betalingen kunnen worden verricht over de hele wereld. Het is een open source, wereldwijd betalingsnetwerk dat volledig gedecentraliseerd is.
  • Ethereum (ETH) – Ethereum is een software platform gebouwd door Vitalik Buterin. Het platform is gemaakt voor het afsluiten van (slimme) contracten; regelen van betalingen en het sturen van berichten.
  • Chainlink (LINK) – Chainlink is een gedecentraliseerd oracle netwerk dat smart contracts verbindt met gegevens uit de echte wereld.
  • Cardano (ADA) – Cardano is een blockchain met een eigen cryptocurrency. Het netwerk is opgericht door de beroemde medeoprichter van Ethereum, Charles Hoskinson. Met nadruk op schaalbaarheid, privacy en theoretische nauwkeurigheid, is dit een revolutionair platform wat gebruikt maakt van “smart-contracts”.
  • Polkadot (DOT) – Polkadot is een protocol dat is gebouwd om private en consortiumketens, publieke en permissionless netwerken, en orakels met elkaar te verbinden. Polkadot heeft als doel een internet van blockchains te faciliteren waar onafhankelijke blockchains informatie en transacties op een vertrouwensloze manier kunnen uitwisselen via de Polkadot relay chain.
Schuiven naar boven