EU wil computerchipproductie tegen 2030 verviervoudigen

De Europese Commissie staat op het punt haar plan te onthullen om de Europese productie van computerchips tegen 2030 te verviervoudigen.

“We willen tegen 2030 20 procent van de wereldwijde productie bereiken. Die markt zal tegen dan verdubbeld zijn en goed voor duizend miljard dollar”, zegt de commissaris zaterdag in een interview met verschillende Europese kranten, waaronder de Franse zakenkrant Les Echos.

De wereldeconomie kampt momenteel met een tekort aan halfgeleiders. De vraag ernaar wordt gestimuleerd door de toenemende digitalisering. Onder meer in de auto-industrie zorgde het tekort al voor heel wat vertraging. Lees meer

EU wil computerchipproductie tegen 2030 verviervoudigen

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven