Banken blokkeren toestroom cryptowinsten uit angst voor torenhoge boetes

Investeerders die een deel van hun cryptowinsten willen veiligstellen, hebben het moeilijk om die meerwaarden over te zetten naar hun bankrekening.

Cryptoadviseurs en advocaten zeggen volgens de krant dat ze bijna dagelijks iemand over de vloer krijgen die komt zeggen dat de bank zijn rekening heeft geblokkeerd of meer informatie vraagt over de herkomst van de tegoeden. De klachten komen zowel van actieve traders als van retailbeleggers, die bij wijze van experiment in digitaal geld investeerden en hun winsten willen nemen.

De banken stellen zich strikt op wegens de almaar strengere regelgeving om witwassen en de financiering van criminaliteit te bestrijden. Ze willen te allen prijze torenhoge boetes vermijden omdat ze geld hebben aanvaard waarvan de herkomst onduidelijk was. Omdat op bitcoins en andere virtuele munten nauwelijks toezicht bestaat, beschouwen de banken die als erg risicovol. Lees meer

Banken blokkeren toestroom cryptowinsten uit angst voor torenhoge boetes

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven